Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Οι εικαστικές τέχνες είναι οι μορφές τέχνης, όπως η κεραμική, το σχέδιο, η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, ο σχεδιασμός, οι δεξιοτεχνίες, η φωτογραφία, η λήψη βίντεο, η κινηματογράφηση, η αρχιτεκτονική, η τυπογραφία και τα κόμικς.
Πολλοί καλλιτεχνικοί τομείς (οι ερμηνευτικές τέχνες, οι εννοιολογικές τέχνες, οι υφαντικές τέχνες) περιλαμβάνουν πτυχές των εικαστικών τεχνών καθώς και άλλων τεχνών. Στις εικαστικές τέχνες περιλαμβάνονται επίσης οι εφαρμοσμένες τέχνες όπως ο βιομηχανικός σχεδιασμός, η γραφιστική, ο σχεδιασμός μόδας, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων και ο σχεδιασμός διακοσμητικών αντικειμένων.

Σε αυτό το μάθημα οι μικροί συμμετέχοντες θα πειραματισθούν με τις ιδιαίτερα λεπτές κινητικές τους δεξιότητες (χειρωνακτική δραστηριότητα),
τον οπτικοκινητικό συντονισμό και τη δημιουργική φαντασία. Οι εικαστικές τέχνες είναι ένα μέσον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και θεραπευτικό, ενισχύοντας τη νευρό-ανάπτυξη κυρίως υπέρ της προφορικής επικοινωνίας και του γραπτού λόγου.

Μουσική Προπαιδεία

Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός έργου.
Με τον όρο μουσική εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.

Οι μικροί συμμετέχοντες θα μάθουν τα βασικά στοιχεία της μουσικής και θα βελτιώσουν δεξιότητες μουσικότητας, ρυθμικότητας
και ομαδικής δράσης. Γνωρίζοντας ποικιλοτρόπως τον μαγικό κόσμο της μουσικής. 

Χορός

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος.

Ο χορός βοηθά ιδιαίτερα σε διαδικασίες έμμεσης κοινωνικοποίησης και αναγνώρισης συναισθημάτων και ελέγχου έντονων συναισθηματικών καταστάσεων. Προκαλούνται δίχως προφορικό λόγο να επικοινωνήσουν, να συνεργασθούν, να εκφρασθούν και να αντιληφθούν  διαφορετικές έννοιες, καταστάσεις και  ρόλους. 

Οι  συμμετέχοντες θα μάθουν τρόπους ελέγχου, συντονισμού και έκφρασης του σώματός τους μέσα από τη γλώσσα του σώματος, με ή χωρίς τη συνοδεία μουσικής, να αποτυπώσουν τις συναισθηματικές ανάγκες  μέσω της κινητικής συμπεριφοράς και να εξερευνούν το δημιουργικό τους ταλέντο.

Κινηματογραφική Λέσχη

Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά (από το γαλλικό cinématographe, cinema) είναι η αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία

Οι συμμετέχοντες θα συχνάζουν και συναθροίζονται μοιράζοντας κοινά ενδιαφέροντα δηλαδή, έρχονται σε επαφή με την έννοια της 7ης τέχνης: τον κινηματογράφο με διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Θεατρική Αγωγή

Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού.
Πρόκειται για την παραγωγή ζωντανών απεικονίσεων πραγματικών ή φανταστικών συμβάντων με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση των θεατών. Το θέατρο μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως είναι ο μονόλογος, η όπερα, το μπαλέτο, η παντομίμα κ.α.

Οι μαθητές θα έρχονται σε προκλήσεις με παιχνίδια ρόλων, αντιλαμβάνονται το διαφορετικό, δοκιμάζουν συνθήκες, υποδύονται ρόλους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πέραν του συνηθισμένου, συμβατού και καθιερωμένου. Είναι μία ευκαιρία να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα παίζοντας όμως με τις έννοιες, τις καταστάσεις και τα πρόσωπα αυτής.