Παίζω μπάσκετ στο Σπίτι

Για ηλικίες 5+ 
Ελάχιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 2Περιγραφή Δραστηριότητας

Μπάσκετ στο σπίτι

Παραλλαγή #1

Για να παίξετε αυτό το παιχνίδι χρειάζεστε ένα κουτί (π.χ. από παππούτσια), ή μία λεκάνη και ένα μπαλάκι, η  κάποιο αντικείμενο που να μοιάζει με μπαλάκι (π.χ. διπλωμένη κάλτσα, η τσαλακωμένο χαρτί σε σχήμα μπάλας).

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε μια απόσταση και να προσπαθήσετε να βάλετε το μπαλάκι μέσα στο κουτί. Κάθε φορά που βάζετε το μπαλάκι μέσα κάνετε ένα βήμα πίσω και προσπαθείτε ξανά. Μόλις αποτύχετε έρχεται η σειρά του επόμενου.
Νικητής είναι αυτός που έβαλε το μπαλάκι από τη μεγαλύτερη απόσταση.


Παραλλαγή #2

Για να παίξετε αυτή την παραλλαγή θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων) κουτιά (ή λεκάνες, κουβάδες κ.τ.λ.), και τουλάχιστον 10 μπαλάκια (ή διπλωμένες κάλτσες) ο κάθε παίχτης.
Στόχος για το κάθε παίχτη είναι να βάλει όσα περισσότερα μπαλάκια μπορεί στο «κουτί» του, σε λιγότερο από 1 λεπτό, από μια συγκεκριμένη απόσταση (π.χ. 2 μέτρα). 


Share on facebook
Κοινοποίηση

Πόσο καλοί είστε στην ισορροπία?

Παιχνίδι ισορροπίας  Για όλες τις ηλικίες των παιδιών και τους γονείς.  Συμμετέχουν όσοι επιθυμούν.   Οδηγίες…

Κρυμμένο αξιοθέατο

Κρυμμένο Αξιοθέατο Για Ηλικίες: 5+Ελάχιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 1 Σύντομη Περιγραφή Δραστηριότητας:    Βρίσκουμε στο διαδίκτυο…

Παιχνίδι μνήμης με σημαίες

Παιχνίδι μνήμης με σημαίες Για Ηλικίες: 5+Ελάχιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 1Σύντομη Περιγραφή Δραστηριότητας:  Εκτυπώνουμε σημαίες από…

Χριστούγεννα του Κόσμου - Ελλάδα

Χριστούγεννα του Κόσμου – Ελλάδα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Φέτος τα Χριστούγεννα, το ΚΔΑΠ ΠΛΑΤΩΝ αποφάσισε…