Φτιάχνω το δικό μου Ουράνιο Τόξο

ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ:  5-12 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  20-25 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Φτιάχνουμε εύκολο μόμπιλο με τα χρώματα του ουράνιου τόξο, με απλά υλικά και ανακυκλώνουμε!

Λατρεύουμε τις κατασκευές και ειδικά όταν αυτές είναι μία καλή αφορμή για να λερωθούμε με χρώματα! Και επειδή αγαπάμε και την ανακύκλωση και τα ουράνια τόξα, γιατί δεν ετοιμάζουμε παρέα ένα υπέροχο Ουράνιο Τόξο για τον τοίχο μας;

 

Τι θα χρειαστούμε:

  • Χαρτόκουτα
  • Ψαλίδι
  • Κορδέλα ή σχοινί
  • Κόλλα
  • Τέμπερες και πινέλο
  • Χάντρες
  • Μολύβι

 

Εκτέλεση:

Σύντομη περιγραφή της δραστηριότητας 

Η κατασκευή είναι πραγματικά απλή, αλλά τα μιρκότερα παιδιά ίσως χρειαστούν βοήθεια με το ψαλίδι. Για αρχή κόβουμε ένα κομμάτι από τη χαρτόκουτά μας. Οποιαδήποτε κούτα μας κάνει. Για το δικό μας Ουράνιο Τόξο, χρησιμοποιήσαμε κούτα από δέμα που παραλάβαμε. Πάνω στη μία πλευρά σχεδιάζουμε με το μολύβι καμπύλες.

 

 

Με το ψαλίδι κόβουμε τις καμπύλες. Ανάλογα πως μας αρέσει, δε χρειάζεται να κόψουμε κάθε καμπύλη με ένα χρώμα, αλλά μπορούμε να κόψουμε και πιο παχές για να χωράνε περισσότερα χρώματα. Αν πάλι αυτό δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε, μπορούμε να ζωγραφίζουμε πρώτα το ουράνιο τόξο και μετά να το κόψουμε!

 

 

Και τώρα το διασκεδαστικό κομμάτι! Χρωματίζουμε το Ουράνιο Τόξο! Ναι, τα χρώματα του είναι γνωστά και αγαπημένα, αλλά είναι η δική μας κατασκευή, οπότε βάζουμε όποια χρώματα μας αρέσουν περισσότερο! Για το δικό μας μείναμε στα κλασσικά αν και σε πιο παστέλ απόχρωση! Αν έχουμε όρεξη, αφήνουμε να στεγνώσει και μετά χρωματίζουμε και την πίσω πλευρά! Μπορεί να αποφασίσουμε ότι δεν το θέλουμε κρεμαστό για τον τοίχο, αλλά μόμπιλο που να το γυρνάει ο αέρας!

 

 

Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι κορδέλας ή σχοινιου και το διπλώνουμε στη μέση. Στο διπλωμένο άκρο κάνουμε έναν απλό κόμπο. Με κόλλα κολλάμε τη κορδέλα στο πίσω μέρος του Ουράνιου Τόξου, αφήνοντας κενά μεταξύ των καμπύλων. Αφήνουμε να στεγνώσει.

 

 

Το διακοσμητικό μας είναι έτοιμο, αλλά αν θέλουμε να το κάνουμε πιο ιδιαίτερο, απλά προσθέτουμε και χρωματιστές χάντρες! Στη κορδέλα που περισσεύει κάτω από το ουράνιο τόξο, περνάμε τις χάντρες και κάνουμε απλούς κόμπους για να τις στερεώσουμε. Και τώρα είναι έτοιμο!

 

 

Καλές Κατασκευές!!!

 

Κοινοποίηση

Λύνουμε Πασχαλινά Σταυρόλεξα

Λύνουμε Πασχαλινά Σταυρόλεξα Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Εκτυπωμένα τα σταυρόλεξα Μολύβι…

Η ουρά του Λαγού

Η ουρά του Λαγού Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Χαρτί μέτρου ή…

Το κυνήγι του χαμένου Αυγού

Το κυνήγι του χαμένου Αυγού Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Καλάθια Διακοσμητικά…

Παιζούμε Λαγοδρομίες

Παίζουμε Λαγοδρομίες Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Τσουβάλια Αυτιά λαγού Εκτέλεση: Φοράμε…