1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός "HANDIE DANCE"

Tο ΚΔΑΠ Πλάτων και Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό #handie dance με διεθνή συμμετοχή και το 1ο Διεθνές #handie dance Festival με σκοπό τη διάδοση σύγχρονων μορφών παραστατικών τεχνών
και προώθηση της ενταξιακής κουλτούρας στις Καλές Τέχνες
.
Μέγας Χορηγός: GROMA Reconstructions.

Για τις ανάγκες του φεστιβάλ θα δημιουργηθεί ένα βίντεο προβολής και προώθησης όλων αυτών που θα ακολουθήσουν. Το ΚΔΑΠ Πλάτων έχει αναλάβει τη δημιουργία του βίντεο αυτού με εσωτερικό διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ μας.

Οι βραβευόμενοι εξασφαλίζουν δωρεάν συμμετοχή στον επόμενο μήνα (Αύγουστο) και παράλληλα θα αναφερθεί το όνομά τους σε όλα τα μέσα κοινωνικής δίκτυωσης του διαγωνισμού και του φεστιβάλ παίρνοντας έτσι μεγάλη προβολή και αναγνώριση για τη διάκρισή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Η Εσαεί εν Ροή, με μεγάλη ιστορία στον τομέα κοινωνικής ενσωμάτωσης μειονοτήτων στην καλλιτεχνία και τη δημιουργική δράση έρχεται να φέρει μία νέα προοπτική στην κινηματική γλώσσα, αξιοποιώντας –όπως πάντα- τη συμβολική και νοηματική γλώσσα και δίνοντας πλέον σε όλους, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, μειονότητας… να συμμετέχουν ως «καλλιτέχνες» σε ένα μοναδικό και πρωτοποριακό φεστιβάλ: handie dance festival.

Το Φεστιβάλ προβάλει τα βίντεο του διαγωνισμού και ταυτόχρονα αποτελεί συναπάντημα καλλιτεχνών για πειραματισμό με νέες ιδέες στον τομέα της ψηφιακής εικόνας και της μαγικής τέχνης των χειροσημάνσεων και των συμβολικών κινήσεων με το πρόσωπο, τον κορμό και τα χέρια. Στο φεστιβάλ θα συνυπάρχουν διάφορα σεμινάρια με εισηγητές σημαντικούς καλλιτέχνες, ερευνητές και επιμορφωτές της Ευρώπης και του κόσμου.


ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Έναρξη Διαγωνισμού: 01 Αυγούστου 2021
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Έργων: 1-3 Νοεμβρίου 2021-07-26
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων: 1 Δεκεμβρίου 2021
Προβολή βίντεο και online ψηφοφορία: 01 Αυγούστου έως 1 Δεκεμβρίου 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
• Σεμινάρια και Φόρουμ Διαλόγου Συμμετεχόντων: 28-30 Γενάρη

• Προβολή Έργων και Πλατφόρμες Πειραματισμού: 01-03 Φλεβάρη

 

Βασικές Προϋποθέσεις
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι συνηθίζουν να «μιλούν», τους αρέσει να μιλούν ή προσπαθούν να μιλήσουν με τα χέρια τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα χέρια μας και η όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία.

Αντικείμενο/ Θέμα
Οποιοδήποτε θέμα γίνεται δεκτό αρκεί να μην είναι προσβλητικό και να μην αντιπαρατίθεται με τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας.

 

Εξοπλισμός
Οι διαγωνιζόμενοι δύναται να  λήψη από smartphone ή άλλη ψηφιακή συσκευή, ο συμμετέχων υποβάλλει στο YOUTUBE κανάλι του φεστιβάλ το βίντεό του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους επιφάνεια, αντικείμενο και κοστούμι για τα χέρια τους.

 

Διάρκεια

Βίντεο Μικρής Διάρκειας
• Βίντεο 15 δευτερολέπτων για ατομικές συμμετοχές
• ΒΪντεο 20 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ζευγάρια
• Βίντεο 30 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ομάδες

 

Βίντεο Μεσαίας Διάρκειας
• Βίντεο 1 λεπτού για ατομικές συμμετοχές
• ΒΪντεο 2 λεπτών για συμμετοχή σε ζευγάρια
• Βίντεο 3 λεπτών για συμμετοχή σε ομάδες

 

Διαγωνιζόμενοι
Οι διαγωνιζόμενοι είναι άτομα κάθε ηλικίας χωρίς συγκεκριμένο βιογραφικό ή εμπειρία. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να είναι εμπρόθεσμη η υποβολή σχετικού αιτήματος. Αρχικά, ο συμμετέχων υποβάλλει σχετικό αίτημα εγγραφής στον σύνδεσμο:

Αίτημα Εγγραφής

όπου στην ερώτηση “Ποιοί οι λόγοι που εγγράφεστε μέλος στο φορέα μας και ποιες οι προσδοκίες σας;” απλά γράφει τον τίτλο
“handiedande”

και ακολούθως του στέλνονται σχετικές οδηγίες.

 

Περιγραφή Διαδικασίας
Οι προετοιμασίες του φεστιβάλ ξεκινούν έξι μήνες πριν την υλοποίησή του. Ως προφεστιβαλική δράση, είναι η υλοποίηση ενός διαγωνισμού, όπου επιλέγονται τα καλύτερα βίντεο που θα προβληθούν ανά το διεθνές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Ο συμμετέχων αφού υποβάλει το βίντεό του, ενημερώνεται εντός 10 ημερών αν τηρούνται οι προδιαγραφές για να ενταχθεί εντός του διαγωνιστικού μέρους ή γίνονται σχετικές διορθώσεις. Ενημερώνεται για τα νέα του διαγωνισμού και του φεστιβάλ από σχετική ομάδα στην οποία εντάσσεται και ακολούθως ενημερώνεται για κάθε επόμενο βήμα, ανακοίνωση ή δυνατότητα αξιοποίησης ευκαιριών προβολής και ανάδειξης του έργου του.

 

Προβολή Έργων και Αξιολόγηση

Τα έργα που γίνονται αποδεκτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ
esasi.gr/handie καθώς και στο You Tube Channel του διαγωνισμού όπου γίνονται και οι μετρήσεις θέασης και αξιολόγησης των έργων από το κοινό.
Η επιτροπή που αξιολογεί τα έργα καθορίζει το 40% της βαθμολογίας ενώ το 60% καθορίζεται από τον αριθμό προβολών των βίντεο.

Υπάρχουν δύο φάσεις, προκριματική και τελική. Όσοι περάσουν στην προκριματική φάση
(1-3 Νοεμβρίου) προβάλλονται τα έργα τους για τρεις ημέρες
και γίνεται και σχετική προβολή/ διαφήμιση του καλλιτεχνικού προφίλ των δημιουργών (συνεντεύξεις, άρθρα, ειδικές εκπλήξεις και προσφορές καριέρας, επιμορφωτικά ή ψυχαγωγικά ταξίδια, έως και θέσεις εργασίας).
Στη β’ φάση (1 Δεκεμβρίου) γίνεται η ανακοίνωση των νικητών και αποδίδονται τα βραβεία/ δώρα με σχετική ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Βραβεία
Για κάθε διαγωνιστικό μέρος, οι νικητές παίρνουν:

• Τάμπλετ (1ος)
• Smartphone (2ος)
• Speakers (3oς)

Όλα τα προϊόντα θα είναι υψηλής ποιότητας.

ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν συμμετοχή έως και σε δύο διαφορετικά είδη, όπως συνοψίζονται παρακάτω:

Χέρια με σκηνικό, με ή χωρίς κοστούμι 15’’ 20’’ 30’’
Ατομικό
15″ μικρής διάρκειας  –  60″ μεγάλης διάρκειας

Ζευγάρι
20″ μικρής διάρκειας  –  120″ μεγάλης διάρκειας

Ομάδα
30″ μικρής διάρκειας  –  180″ μεγάλης διάρκειας

 Χέρια, πρόσωπο και κορμός 15’’ 25’’ 40’’
Ατομικό
15″ μικρής διάρκειας  –  60″ μεγάλης διάρκειας

Ζευγάρι
25″ μικρής διάρκειας  –  140 μεγάλης διάρκειας

Ομάδα
40″ μικρής διάρκειας  –  200 μεγάλης διάρκειας

Πρόγραμμα για την προσχολική εκπαίδευση & Δημιουργική απασχόληση 2022-23

Πρόγραμμα για την προσχολική εκπαίδευση & Δημιουργική απασχόληση 2022-23 download Πρόγραμμα για την προσχολική εκπαίδευση…

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων ΕΣΠΑ 2022

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων ΕΣΠΑ 2022 έως τις 17.08 13 Αυγούστου Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου…

Προεγγραφές VOUCHER ΕΣΠΑ 2022

Οι προεγγραφές με VOUCHER ΕΣΠΑ 2022 Ξεκίνησαν… Πρόλαβε και εσύ την εύκολη και γρήγορη προεγγραφή…

Ραδιομαραθώνιος "Μέγας Βασίλειος"

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ για το Γηροκομείο Ξάνθης “Μέγας Βασίλειος” Τετάρτη 11 Μαίου   Τα πρότυπα που δίνουμε…