ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Οδηγίες

Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, αλλά με τη βοήθειά σας μπορούν να το παίξουν και μικρότερα παιδιά. Απλά θα τους διαβάζετε εσείς τα κλειδιά. Αν κολλήσουν και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, βοηθήστε τα λίγο.

• Κατεβάζετε το εκτυπώσιμο αρχείο με τα 10 “κλειδιά” που θα βρείτε πιο κάτω.

• Κόβετε το κάθε κλειδί γύρω γύρω με ψαλίδι.

• Απομακρύνετε τα παιδιά και κρύβετε το κάθε κλειδί στην αντίστοιχη κρυψώνα.

• Στην τελευταία κρυψώνα, κρύβετε το θησαυρό που μπορεί να είναι μια λιχουδιά, ένα μικρό δώρο ή ακόμα κι ένα μεγαλύτερο δώρο (για παράδειγμα το δώρο γενεθλίων τους, αν θέλετε να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία να το βρουν!)


 Τα 10 κλειδιά

Το πρώτο κλειδί το δίνετε στα παιδιά στο χέρι στο ξεκίνημα του κυνηγιού. Το κλειδί γράφει:

Η λέξη που πρέπει να μαντέψουν είναι βέβαια καθρέφτης, οπότε θα τρέξουν να βρουν το επόμενο κλειδί σε έναν από τους καθρέφτες του σπιτιού. Εκεί θα βρουν το δεύτερο χαρτάκι που γράφει:

Η δυσκολία με το κλειδί #2 είναι ότι οι λέξεις είναι γραμμένες αντεστραμμένες! Που σημαίνει ότι για λίγη ώρα θα σαστίσουν και δε θα μπορούν να το διαβάσουν. Βέβαια “κατά σύμπτωση” βρίσκονται δίπλα στον καθρέφτη! Άραγε θα σκεφτούν να τον χρησιμοποιήσουν για να διαβάσουν εύκολα και γρήγορα τις οδηγίες;

Για να μην σας στέλνω τώρα με το laptop ή το κινητό σε καθρέφτη, το κλειδί γράφει: “Τρέχει ο χρόνος. Τρέχεις κι εσύ εκεί για να βρεις το επόμενο κλειδί… Τικ τοκ, τικ τοκ, τικ τοκ.” Το επόμενο κλειδί λοιπόν το κρύβετε… Πού αλλού; Σε ένα ρολόι. Νάτο:

Πρέπει λοιπόν να τρέξουν στο δωμάτιό τους και να να αναζητήσουν το επόμενο κλειδί στη δέκατη σελίδα του βιβλίου που διαβάζουν αυτή την εποχή. Να τι θα βρουν στη δέκατη σελίδα:

Το “Δόντια. Δυο δόντια” είναι γλωσσοδέτης. Προσοχή είναι δυό, όχι δύο. Δηλαδή τονίζεται στη λήγουσα, γιατί έτσι είναι πιο δύσκολο. Για πείτε το κι εσείς δυνατά:

Δόντια. Δυο δόντια.

Δόντια. Δυο δόντια.

Δόντια. Δυο δόντια!

Το επόμενο κλειδί είναι κρυμμένο στο μπάνιο, δίπλα στην οδοντόβουρτσα. Νάτο:

Το βρήκατε τι είναι; Μα και βέβαια το βρήκατε. Είναι η καρέκλα και το επόμενο κλειδί είναι κάτω από μία καρέκλα. Μέρος της διασκέδασης είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξουν κάτω από όλες τις καρέκλες του σπιτιού. Κάτω από μια καρέκλα λοιπόν είναι το επόμενο:

Λοιπόν; Τι είναι; Τι είναι;

Είναι το σφουγγάρι. Τρέχουν στο μπάνιο, όπου δίπλα στο σφουγγάρι βρίσκεται το επόμενο κλειδί:

Πούν’το, πού’ντο το δαχτυλίδι, ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις… Έφυγαν για τη θήκη με τα κοσμήματα, όπου θα βρουν το επόμενο χαρτάκι:

Θα ξεπαγιάσει το καημενούλι γιατί το έχουμε κρύψει στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Εκεί, παγωμένο, θα βρουν το επόμενο χαρτάκι που γράφει:

Λογικά, κάθε πρωί ξυπνούν… στο κρεβάτι! Κάτω από τα σκεπάσματα ή από το μαξιλάρι, θα βρουν το τελευταίο κλειδί που γράφει:

Οπότε τρέχουν στην παπουτσοθήκη. Μέσα ή δίπλα σε ένα ζευγάρι παπούτσια βρίσκεται ο θησαυρός. 

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α!

 
Κοινοποίηση

Λύνουμε Πασχαλινά Σταυρόλεξα

Λύνουμε Πασχαλινά Σταυρόλεξα Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Εκτυπωμένα τα σταυρόλεξα Μολύβι…

Η ουρά του Λαγού

Η ουρά του Λαγού Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Χαρτί μέτρου ή…

Το κυνήγι του χαμένου Αυγού

Το κυνήγι του χαμένου Αυγού Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Καλάθια Διακοσμητικά…

Παιζούμε Λαγοδρομίες

Παίζουμε Λαγοδρομίες Υλικά Για το πιο πάνω πείραμα θα χρειαστούμε: Τσουβάλια Αυτιά λαγού Εκτέλεση: Φοράμε…